• Η φάρμα
  • Η φάρμα

Επισκέψιμη φάρμα ζώων

Ορατή από το χωριό σε απόσταση περίπου 500 μέτρων βρίσκεται η φάρμα του Thalori retreat σε όμορφο φυσικό περιβάλλον. Οι στάβλοι και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται εντός μεγάλης έκτασης, όπου το κοπάδι με τα αιγοπρόβατα βόσκουν ελεύθερα στη φύση.

Στη φάρμα εκτρέφονται οικόσιτα ζώα και παράγονται υψηλής ποιότητας προϊόντα που καταναλώνονται στο εστιατόριο του Thalori retreat.

Μαζί με τα πρόβατα, τα κατσίκια, τα γουρουνάκια, τις κότες, τα κουνέλια, τις γάτες και τα σκυλάκια ζουν 14 αξιολάτρευτα άλογα τα όποια χρησιμοποιούνται για ελεύθερη ιππασία από τους επισκέπτες του Thalori retreat.

Στη φάρμα ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια απλή βόλτα, να συμμετέχει σε οργανωμένη δραστηριότητα φροντίδας των ζώων και τυροκομίας και φυσικά να κάνει ιππασία.

Μια μέρα στη φάρμα.

Η ζωή στη φάρμα ξεκινάει νωρίς το πρωί. Τα ζώα ακολουθούν το ρολόι της φύσης, επομένως και η εκδρομή σας ξεκινάει σχεδόν ξημέρωμα με το τζιπ από τα Καπετανιανά, για τα βοσκοτόπια όπου τα κατσίκια και τα πρόβατα βόσκουν ελεύθερα. Εκεί μαζί με τον βοσκό θα φωνάξετε και θα συγκεντρώσετε τα ζώα για να τα ελέγξετε και να τα ταΐσετε και ανάλογα με την εποχή, να τα αρμέξετε και να φτιάξετε τυρί.

Στη συνέχεια θα φτάσετε στους στάβλους για να φροντίσετε τα άλλα ζώα που είναι εκεί. Κουνελάκια και κότες, γουρουνάκια, παγώνια, πέρδικες, σκυλάκια και γατάκια , μαζί με τα 15 αξιολάτρευτα άλογα περιμένουν με τη σειρά τους την φροντίδα σας. Εδώ, αφού ελέγξετε αν όλα πάνε καλά με τα ζώα, καθαρίσετε τον χώρο, ταΐσετε τα ζώα, υπάρχει χρόνος για ένα ωραίο πρωινό στη φάρμα με τα φρέσκα αυγά που πριν λίγο μαζέψατε από τις κότες, με τυρί από τα αιγοπρόβατα και παξιμάδι ζυμωμένο στην κουζίνα του Thalori retreat, μέλι και ρόφημα με βότανα από το βουνό.

Μετά το υγιεινό και νόστιμο πρωινό σας η δραστηριότητα συνεχίζεται. Τα άλογα απαιτούν ειδική φροντίδα και εκγύμναση. Θα τα ξυστρίσετε, θα τα χτενίσετε και θα τα βγάλετε για βόλτα. Όσοι από εσάς θέλετε, μπορείτε να ιππεύσετε διαφορετικά να περπατήσετε με το άλογο.

Η περιπέτειά σας τελειώνει με την επιστροφή σας με τα άλογα στους στάβλους.
Έχοντας περάσει 6-7 ευχάριστες και δημιουργηκές ώρες στη φύση, επιστρέφετε στο Thalori Retreat.

Περισσότερα για ΘΑΛΟΡΗ

Βρείτε μας και συνδεθείτε μαζί μας

Τοποθεσία - Χάρτης

Επικοινωνία

  • ΘΑΛΟΡΗ Παραδοσιακοί Ξενώνες
  • Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα,
  • ΤΚ 70016, Ηράκλειο Κρήτης.
  • Tηλ / Φαξ: +30 2893 041762,
  • Τηλ. Kρατήσεων: +30 6976994896
  • MH.T.E 1039K070A0019801

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης