Σαλαμιά

Ο Σαλαμιάς βρίσκεται ανάμεσα στον Άη Γιάννη και στη Τρυπητή. Είναι ένας απομονωμένος όρμος στην έξοδο ενός φαραγγιού, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης με βάρκα ή με δύσκολη πεζοπορία. Το τοπίο είναι αναλλοίωτο και προσφέρει απόλυτη απομόνωση, ηρεμία, όμορφη θέα προς Κόφινα. Ενδείκνυται για γυμνισμό και για υποβρύχιες εξερευνήσεις με μάσκα ή ακόμα και για ψάρεμα. Από τα κολπάκια του Σαλαμιά, το πιο όμορφο είναι τα Βουρλίδια που βρίσκονται στα δυτικά.

Κατάρτι

Το Κατάρτι είναι μια απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο ενός μικρού φαραγγιού, στη βάση του Ακρωτηρίου Όξα. Προσεγγίζεται από το μονοπάτι που συνδέει Άη Γιάννη και Τρυπητή, ή με σκάφος από τη θάλασσα. Αν και η παραλία είναι μικρή, το σκηνικό που φτιάχνουν οι ψηλοί βράχοι που την περιστοιχίζουν καθώς και το λευκό βότσαλο σε συνδυασμό με τα σμαραγδένια νερά, είναι ονειρικό. Το Κατάρτι είναι ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ψάρεμα.

Τράφουλας (ή Τράχουλας)

Ο Τράφουλας (ή Τράχουλας) είναι μια απομονωμένη, μεγάλη και ιδιαίτερα όμορφη παραλία με γκρίζο λεπτό χαλίκι και βαθιά πεντακάθαρα νερά, η οποία περιστοιχίζεται από επιβλητικούς βράχους. Σύμφωνα με το μύθο, εδώ έκανε το μπάνιο του ο βασιλιάς Μίνωας. Η παραλία βρίσκεται στην έξοδο του Φαραγγιού του Πηδηματού, και για να την προσεγγίσετε θα χρειαστεί να περπατήσετε σε μονοπάτι για περίπου 20’. Εναλλακτικά βέβαια, μπορείτε να την προσεγγίσετε με βάρκα. Ο Τράφουλας είναι ιδανικός για τους φαν του ψαρέματος αλλά και του γυμνισμού!

Καμινάκι

Το Καμινάκι είναι μια πανέμορφη, απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στην έξοδο του Περιβολιανού Φαραγγιού. Έχει λεπτό βότσαλο και βαθιά νερά που προσφέρονται για ψάρεμα και υποβρύχιες εξερευνήσεις. Μπορείτε να την προσεγγίσετε από τη θάλασσα, καθώς το φαράγγι είναι αρκετά δύσβατο. Στην ευρύτερη περιοχή του Καμινακίου υπάρχουν και άλλα απόμερα, ερημικά κολπάκια που αξίζει να ανακαλύψετε!  

Πίσω στη Κατηγορία

Περισσότερα για ΘΑΛΟΡΗ

Βρείτε μας και συνδεθείτε μαζί μας

Τοποθεσία - Χάρτης

Επικοινωνία

  • ΘΑΛΟΡΗ Παραδοσιακοί Ξενώνες
  • Καπετανιανά, Δήμος Κόφινα,
  • ΤΚ 70016, Ηράκλειο Κρήτης.
  • Tηλ / Φαξ: +30 2893 041762,
  • Τηλ. Kρατήσεων: +30 6976994896
  • MH.T.E 1039K070A0019801

Κοινωνική Δικτύωση

Δημοσιεύουμε τις καλύτερες προσφορές και εκδηλώσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης